Om författaren

Bred och lång erfarenhet

Tomas Dalström”Jag har lagt ner flera tusen timmar på att försöka förstå hur hjärnan fungerar, när det gäller kommunikation. Jag har läst böcker, rapporter, intervjuat och skrivit.

Jag har bland annat gjort närmare 50 timslånga intervjuer med några av Sveriges ledande forskare och andra specialister.”

Tomas Dalström har arbetat 30 år som journalist, copywriter, scriptwriter/byråproducent samt manusförfattare för radio, film/TV, webben och interaktiva produktioner.

 

Nationella och internationella utmärkelser

Han har fått både nationella och internationella utmärkelser för journalistik, dramatik, beställningsfilm, reklamfilm, interaktiva produktioner och innovationer.

Idag arbetar han med att föreläsa, utbilda, skriva och som rådgivare. Han skriver bland annat artiklar om läs- och skrivprocessen ur hjärnans perspektiv. Han har skrivit sedan 2008  i Meetings International om hjärnan och möten och två år senare började han skriva i Dagens Media om hjärnan och kommunikation.

ContentCentral (3) - liten

 

Tomas Dalström är med på listan över Sveriges 100 mest efterfrågade frilansjournalister, ämnesexperter och proffstyckare.

Listan har sammanställts av Content Central, contentcentral.se. Sept 2014

”Begriplig text och information för alla”

Juni 2016 – Jag har tackat ja till att vara med i projektet ”Begriplig text och information för alla”. Forskare från flera universitet, konsulter med specialistkompetens och myndigheter, som Språkrådet och Myndigheten för tillgängliga medier, kommer att ingå i gruppen, tillsammans med andra.

Jag är med som konsult med specialistkompetens.

I projektet Begriplig text och information för alla, ”vill vi under tre år i nära samverkan med MTM (Myndigheten för tillgängliga medier) ta tillvara den kompetens som finns och genom den utveckla kunskapen om hur man producerar och förmedlar information och litteratur för respektive målgrupp.

Medverkat som författare i Nobelfesten – Moderna recept från klassiska menyer

nobelfesten1 - KopiaTomas Dalström är också en av författarna till Nobelfesten – Moderna recept från klassiska menyer, som också har fått mycket positiva recensioner.

”…en magnifik kokbok späckad med lika delar recept från Nobelmiddagarna och anekdoter om gästerna.” Aftonbladet

”Nobelfesten är ett riktigt drömverk, en exklusiv kokbok med recept från Nobelmiddagarna.” Gourmet

”En utmärkt presentbok till både svenskar och utlänningar.” Elle Interiör

 

Boken har kommit ut på engelska, japanska, polska och svenska.

 

World Summit Award logoFinal i FN:s globala tävling World Summit Award

Tomas Dalström har gått till final i:

  • FN:s globala tävling World Summit Award. Tävlingens syfte är att minska klyftan mellan teknik och människa. Det har han gjort två gånger.
  • Design for all award, som kommit till på initiativ av den holländska regeringen. I juryn ingick bland annat IKEA:s och Philips designchefer.